Tuesday 29 September 2015

kinderkamer decoratieideeen: Koop een rustig behang kinderkamer

Waarom kunt u het beste de keus van een behang kinderkamer afstemmen op de kinderkamer decoratie en andersom? Voor een moeder ben ik best een opgeruimd type. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zo zegt men. Wordt er niet geruimd tussen speelbeurten in dan ontstaat er een soort wervelwind van treinen, auto’s en playmobil bij elkaar gehouden door wat klei en lijm. Een no go dus, ik vind het prettig om de vloer van de woonkamer te blijven zien! Ik heb een hoekje gecreëerd waar al het speelgoed samenkomt. Alle boxen hebben dezelfde kleur wat het, zover mogelijk, rustig houdt. Alles wat te groot is (lees: racebaan) berg ik op in de kast maar dat weet niemand ;)



Opgeruimd slaapt lekker

Voor de slaapkamer geldt dat hetzelfde vind ik, misschien zelfs in grotere mate. Want bewust merk je het niet maar onbewust zorgt veel poespas en rommel voor een erg onrustige nachtrust. En met zo’n klein (lief) monster is de 8 uur slaap wel van belang. Daarom is mijn slaapkamer rustig en sereen, overtollige deco krijgt bij mij geen kans. Dat geldt ook voor de kinderkamer decoratie. De truc is om het gezellig te maken met niet al te veel prullaria. Pas de kleur van de accessoires aan aan het behang kinderkamer. Op die manier is je basis al sereen. Veel kleur staat gelijk aan veel onrust. Even tussendoor, ook niet helemaal onbelangrijk is dat je kindje zelf moet kunnen opruimen als hij/zij daar aan toe is. Zorg daarom dat de opbergdozen, kisten, plankjes en dergelijke allemaal binnen handbereik staan. Dus op de grond of onder in de kast of misschien wel in de lade van het bed is helemaal perfect om het opruimen te stimuleren.

Het lijkt voor zich te spreken maar een goed verduisterd kamertje doet ook wonderen. Ga voor jezelf maar eens na dat je vroeger wakker wordt wanneer de zon vroeger op komt. Dus investeer in degelijke donkere raamdecoratie, geloof me daar krijg je geen spijt van. Al zijn er natuurlijk genoeg kinderen die graag met de lamp aan slapen maar daar schrijven we een andere keer maar overJ

Natuurlijk slingert er wel eens wat speelgoed rond op de kinderkamer (best handig als je even rustig de was wil strijken ;) een klein hoekje reserveren voor een mooie box als opberger is makkelijk gedaan. Kies ook hier voor eenzelfde kleur als het behang kinderkamer. Mocht dat een lastige Zijn dan ga je door in de lijn van de kinderkamer decoratie.

Dus laten we even de trucs van opruimen in stijl op een rijtje zetten:

1. Zorg dat al het speelgoed op dezelfde plek gesitueerd is
2. Houdt elke kamer rustig
3. Houdt opbergers in dezelfde kleur
4. Pas de opbergers aan aan de decoratie kinderkamer

No comments:

Post a Comment