Monday 19 October 2015

Eenposter kinderkamer of een likje verf op de muur?

U bent van plan de kinderkamer eens onder handen te nemen? Waar begint u mee en wat is de beste keus uit ongelooflijk veel ideëen die u waarschijnlijk bent tegen gekomen op het internet of in de brievenbus. Hier volgen wat simpele tips die het voor u wat makkelijker kunnen maken om de juiste keuzes te maken. Misschien is het namelijk wel slimmer om een deel van de kinderkamer te veranderen middels een poster kinderkamer dan dat u de hele kamer in de verf zet. Kleine aanpassinkjes kunnen veel doen.
 
 

Wees creatief

Een leuk idee voor een kinderkamer is om een creatief hoekje te maken. Zet wat schildermaterialen en kleurpotloden op een bureau en laat uw kind de mooiste kunstwerken maken. Het stimuleert niet alleen de creatieve kant van het kind maar zorgt er ook nog eens voor dat alles een beetje in dezelfde hoek van de kamer is. Denk misschien ook eens aan creatieve manieren om het speelgoed op te bergen. Hang bijvoorbeeld wat mooie planken aan de muur en stal daar de auto’tjes van uw zoon op uit. Dat is wat anders dan dat al het speelgoed in een kist zit en het ziet er ook nog eens leuk uit.
 

Een mint kleurtje op de kinderkamermuur

Kies een lichte tint zoals bijvoorbeeld lavendel voor de kinderkamer muur. Dit wil nog wel eens helpen met slapen gaan in tegenstelling tot bijvoorbeeld een fel oranje muur. Ook kun je makkelijker combineren met een rustige kleur als kinderkamer behang. Wat drukkere tekeningen of kinderposters komen nu eenmaal beter uit op een rustige muur.
 

Een grote foto aan de kinderkamermuur

Kies voor een grote foto of poster kinderkamer die u laat printen bij een copyshop. Lijst deze foto mooi in en de hele kamer zal een andere sfeer krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een foto/print van de familie of wellicht een mooie trein als uw zoontje daar nu eenmaal dol op is.
 

Kies voor kinderposters

Een niet te dure vervangbare en makkelijke manier om de kinderkamer op te fleuren met het favoriete thema of onderwerp van uw kind. Kinderposters zijn volop online verkrijgbaar. Kijk eens op www.pastylabel.com
 

Kunstwerk van uw kind

Vervang de kinderposters voor wat zelfgemaakte kunswerkjes van uw kindje.
Lijst een aantal tekeningen mooi in en hang deze bij elkaar op de kamer. Gegarandeerd een gezellig hoekje. Bijkomend voordeel is dat het inspirerend werkt voor uw kind en wellicht aanzet tot meer prachtigen kinderwerkjes.
 

Niet alleen boeken in de boekenkast

Als er meer speelgoed is dan opgeborgen kan worden dan reserveert u een aantal planken van de boekenkast voor wat speelgoed. Als het er netjes staat zal het een leuk en levendig gezicht vormen op de kinderkamer. Zorg er wel voor dat uw kind bij het speelgoed kan wanneer het wil spelen.

No comments:

Post a Comment