Friday 16 October 2015

Kinderkamer decoratie tips, van behang tot kinderposters

Wat is beter? Een nieuw behang of een nieuwe vervangbare poster kinderkamer? Soms voelt het alsof uw kind sneller opgroeit dan u bij kunt houden. De kinderkamer groeit met uw kindje mee. Maar het opnieuw decoreren en inrichten van de kinderkamer kan erg leuk zijn. Wij hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet waarmee u een kinderkamer kunt maken waarvan uw kindje echt blij wordt.

Kies een mooi kleurenpallet en een leuk thema voor de kinderkamer.
De kinderkamer is de kamer in het huis waar je helemaal los kunt gaan. je kan er experimenteren met kleur en design. Een mooie kinderkamer kan echt de persoonlijkheid en interesses van het kind ademen en veel belangrijker, het kan een kinderkamer zijn waar uw kind het fijn vind om te zijn. Hieronder volgen een aantal leuke tips om mee te beginnen met herdecoreren van de kinderkamer.

 

Kies de kleuren en het thema

Door samen een thema te kiezen betrek je het kind makkelijk bij het proces. Het thema zou kunnen aansluiten bij de interresses van het kind. Het maakt hem/haar blij of dat het nu over dino’s, kabouters, treinen, auto’s, ruimte of soldaten gaat, de mogelijkheden zijn eindeloos. Als er een thema is gekozen kies je vervolgens een aantal kleuren die daar goed op aansluiten. Dat maakt het een stuk makkelijker kiezen en combineren bij het decoreren. Als u kiest om de kamer te gaan verven in de gekozen kleuren let er dan wel goed op dat het geen schadelijke verf is en lucht de kamer goed na het schilderen.

 

Zoek leuke printjes

Gooi alle geldende decoratie regels over boord. Het is geen eetkamer of huiskamer die u gaat inrichten maar een kinderkamer. Kinderen houden van kleuren dus ben niet bang deze te gebruiken. Gebruik gerust drukke prints op het behang in verschillende kleuren of kinderposters met drukke figuren erop. Zo lang dezelfde kleuren op verschillende plekken in de kamer terugkomen blijft het een geheel. Bij de moderne kinderkamer zien we dat de kinderkamer allang niet meer beheerst hoeft te worden door cowboys en roze prinssessen zoals wij die kennen. geometrische abstracte vormen in de vorm van een dier of voertuig of misschien stelt het wel niks voor,we zien dit steeds vaker terug. Een makkelijk niet te duren manier is om de kinderkamer te verfraaien met kinderposters. Van ieder thema is wel een posterkinderkamer te verkrijgen tegenwoordig. (google op poster kinderkamer of kinderposters en laat u verbazen)

 

Maak een makkelijke kinderkamer update mogelijk

Als de kids andere interresses krijgen en ouder worden zal de kinderkamer ook aangepast moeten worden. Kies dus beter voor goed degelijk meubilair dat wat langer meegaat dan kindermeubeltjes. Denk ook aan verwijderbare kinderstickers, kinder behang of poster kinderkamer. Op die manier kunt u de kinderkamer gemakkelijk aanpassen zonder dat u te diep in de portemonnee hoeft te reiken.

No comments:

Post a Comment