Wednesday 28 October 2015

Maak de babyshower tot het mooiste kraamcadeau

De meeste zwangere vrouwen moeten eraan geloven. Tegen het einde van de zwangerschap wordt er een babyshower georganiseerd. Of je dat nu zelf doet of misschien je beste vriendin, wat zou het fijn zijn als er nog wat geld bespaard kan worden op dit super gezellige feestje voor jou alleen.

1. Locatie babyshower

 In plaats van het te vieren in een restaurant, zaaltje of ergens anders, vergeet niet dat het vaak ook gewoon thuis kan. Of misschien wel bij een vriendin die wat meer ruimte heeft om mensen te ontvangen. Desnoods in de tuin bij goed weer.

 

2. Uitnodiging babyshower

laat de postbode voor wat het is en verstuur de uitnodigingen gewoon via mail. De genodigden zullen dit helemaal geen probleem vinden en kunnen ook weer makkelijk per mail aangeven of zij wel of niet aanwezig zullen zijn. 

 

3. Decoratie babyshower

Koop veel ballonnen!:) Ballonnen zijn goedkoop maar geven meteen een feestelijk gevoel en veel gezelligheid. Je heb voortaan prachtige ballonnen in mooie zachte tinten met wel of geen leuke tekst erop. Bespaar jezelf de moeite om alles op te ruimen nadien maar koop gewoon goedkope plastic of papieren bordjes en bekertjes die je na afloop zo de vuilnisbak inschuift. Als je de muur wat wil verfraaien hang dan een poster babykamer op. Een poster babykamer geeft meteen een perfecte sfeer.

 

4. Bloemen

Kleed de locatie mooi aan met wat bloemen. Koop een grote bos tulpen in dezelfde kleur en verdeel deze over 3 of 4 vazen. 

 

5. De tuin in met je vriendinnen

Stel dat het nu zo’n mooi weer is dat iedereen lekker de tuin in kan. Probleeem: Er zijn niet genoeg stoelen. Maak je niet druk, leg gewoon wat mooi kleden op het gras, vul 1 of 2 picknickmanden met fingerfood, thee en sandwiches, aardbeien en zelfgemaakte koekjes. Zorg wel dat diegene die zwanger is comfortabel kan zitten.

 

6. Eten en drinken op een kraamborrel

Laat de catering voor wat het is en wees creatief. chips, kaas, fruit, sandwiches enz mogen het probleem niet zijn. Zet alles op een grote tafel en laat de gasten voor zichzelf zorgen. Een zwangere vrouw kan toch niet steeds op en neer lopen..;) Voor het toetje of de cakejes zal er zeker wel een vriendin tussen zitten die het hartstikke leuk vind om van te voren wat te bakken.

 

7. Entertainment op een kraamborrel?

Simpel. Doe het niet. Kost vaak ontzettend veel geld en het is geen bruiloft.
Als je van muziek houdt maak dan van te voren een playlist die iedereen kan waarderen.

 

8. Kraamcadeau vriendin

Natuurlijk krijg je van alle gasten een mooi kraamcadeau op de babyshower. Soms is dit 1 kraamcadeau van iedereen damen maar het kan ook zomaar zo zijn dat iedereen op zoek is gegaan naar een eigen perfekt kraamcadeau. Om het allemaal wat ordelijk te houden kun je een uitgepakt kraamcadeau het beste op een daarvoor gereserveerde tafel zetten.

No comments:

Post a Comment